Hartcoherentie

- Hebt u chronische pijn of een chronische aandoening en daardoor beperkt energie?
- Bent u een sporter en wilt u optimaal presteren?
- Wilt u op een andere manier met stress omgaan en uw veerkracht vergroten?
- Heb u beperkte energie en zoekt u naar een mogelijkheid om zoveel mogelijk uit het leven te halen?
dan is hartcoherentie wellicht iets voor u.
Sinds kort kunt u ook hiervoor bij Isokin terecht.

Hartcoherentie

Het hart is niet een simpele pomp maar een intelligent systeem wat zich continue aanpast. Bij beweging moet het hart sneller kloppen, in rust moet het langzamer kloppen. Ook emoties hebben invloed op het hartritme, denk maar eens aan de uitdrukkingen “ daar gaat het hart sneller van kloppen”. Er gaan meer signalen van je hart naar je hersenen dan andersom. Deze signalen hebben effect op onze emoties en op ons denkvermogen. Gebleken is dat het hart een chaotisch patroon laat zien op momenten van stress of bij het ervaren van negatieve emoties. Dit heeft een negatief effect op ons denken, beslissingen nemen, coördinatie en reactievermogen. Bij een stabieler en harmonieuzer patroon ( met een ander woord coherent) zien we het tegenovergestelde, het denken wordt flexibeler en creatiever, prestaties verbeteren en we voelen ons beter. Door te trainen op coherentie kunt u invloed leren uitoefenen op emoties, gedachten en ademhaling. Hiermee vergroot de eigen veerkracht zowel op fysiek als mentaal vlak.

Biofeedback

Door middel van biofeedback op het hartritme kunt u ervaren hoe u met stress omgaat en hoe u uzelf in een optimale stand kan brengen. Door de veranderingen in het hartritme inzichtelijk te maken, krijgt u inzichten in welke invloed ademhaling, emoties en gedachten op uw systeem hebben. U leert technieken waarmee je stressvolle situaties, groot en klein, beter leert hanteren. Interessant als u anders met stress wilt leren omgaan, meer uit het leven wil halen of optimale prestaties wilt leveren.

  • Enkele kenmerken van de aanpak: 
  • Persoonlijke doelen als uitgangspunt voor de coaching 
  • Integratie van de technieken in het dagelijks leven van de cliënt 
  • Bewustwording van stresspatronen 
  • Leren ongewenste patronen te doorbreken 
  • Trainen van hartcoherentie met behulp van sotfware zoals de emWave Pro Plus of de inner balance app.

Behandeling

De Hartcoherentie technieken kunnen tijdens een oefentherapeutische behandeling worden ingezet als onderdeel van de behandeling. Ook is het mogelijk om een coachingstraject te volgen, “Het werken aan Veerkracht programma”. Het programma bestaat uit 7 sessies van een uur gedurende een periode van 2-3 maanden. Daarnaast worden er oefeningen meegegeven om het geleerde direct in de praktijk te kunnen toepassen. Kosten op aanvraag. Zilveren Kruis vergoedt dit programma volledig.

Direct online een afspraak maken.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: 

Eveline via evelinedejong@isokin.nl