Lichaamsgerichte Coaching

Heb je last van (chronische) pijn en belemmert je dit in je leven?

Of voel je je vaak gespannen en wil je op zoek naar de echte oorzaak? Wil je meer uit je leven halen maar lukt het niet om bepaalde patronen te veranderen?

Lichaamsgerichte coaching is geschikt voor diverse klachten op mentaal, fysiek of emotioneel gebied of omdat je meer uit je leven wilt halen.

Het is een effectieve en eigentijdse manier van coachen bestaande uit inzichtgevende gesprekken en lichaamswerk. Een combinatie van voelen, denken en doen.

Voelen

Alles wat we meemaken zitten opgeslagen in je lichaam, zowel de bewuste als onbewuste ervaringen. Goed afgestemd voelen we aan wat de juiste weg is voor onszelf, wat we aan kunnen of waar we blij van worden. Soms ontstaat er door bepaalde ervaringen blokkades en voelen we niet meer wat goed is voor ons. Door je weer bewust te worden van je lichaamssignalen leer je weer afstemmen op je lichaam, je gevoel en intuïtie. Zodat je weer in contact komt met je wensen en verlangens/ dat wat echt belangrijk is voor jou.

Denken

Gedachten en overtuigingen zijn sturend voor ons handelen en bepalen hoe we ons voelen. Welke gedachten voeren bij jou de boventoon? Positief of negatief? Een helder hoofd met positieve gedachten is goud waard. En welke overtuigingen heb je in de loop van je leven ontwikkeld? Zijn deze helpend of staan ze ontwikkeling in de weg? Ben je in staat om je voornemens om te zetten in actie? Je zult meer inzicht krijgen in de wisselwerking tussen je lichaam en je hoofd, tussen je gevoel en je verstand. Deze inzichten creëren nieuwe mogelijkheden en oplossingen.

Doen

De inzichten worden gekoppeld aan een veranderplan immers “Een inzicht zonder handeling geeft geen verandering”.
Vanuit de nieuwe inzichten wordt je uitgedaagd om nieuwe patronen te ontwikkelen, patronen die passend zijn bij de situatie van nu , waar je blij van wordt en energie van krijgt. Door je lijf en je hoofd te betrekken ontstaat verandering van binnenuit. Dat maakt veranderen een stuk makkelijker.

Wanneer is lichaamsgerichte coaching geschikt?

Bij diverse klachten op lichamelijk, mentaal of emotioneel gebied, maar ook als je je vitaliteit wilt vergroten of meer uit je leven wilt halen.

Hierbij kan gedacht worden aan:

 • lichamelijke klachten en spanningen
 • vermoeidheid
 • angstige of depressieve klachten
 • ingrijpende ervaringen die niet of onvoldoende verwerkt zijn
 • voortdurend vastlopen en problemen thuis, op het werk of in de (sociale) omgeving
 • wanneer praten niet geholpen heeft of je de klachten niet goed onder woorden kunt brengen
 • gebrek aan zelfvertrouwen
 • blessures die niet over willen gaan
 • prestaties op het gebied van werk of sport wilt verbeteren
 • bewust wilt worden van je vermogens en verlangens
 • een nieuwe richting in wilt slaan, maar nog niet precies weet welke.

Direct online een afspraak maken.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: 

Eveline via evelinedejong@isokin.nl