Nieuwe collega Psychosomatische oefentherapie

Evelien Seijger behandelt slaapproblemen en psychosomatische klachten

“De wisselwerking tussen lichaam en geest heeft mij altijd gefascineerd”, zegt Evelien Seijger (30), sinds kort therapeut bij Isokin. Dat was de reden dat ze zich tijdens en na haar opleiding Oefentherapie Mensendieck in Amsterdam heeft gespecialiseerd in slaapproblemen en psychosomatische klachten, zoals spanningshoofdpijn of lichamelijke gevolgen van een burn-out.

“Lichaam en geest beïnvloeden elkaar”, zegt Evelien. “Als je overspannen bent, paniekaanvallen hebt of angstklachten, dan doet dat iets met je lichaam. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van een hoge spierspanning en hoofdpijn. Andersom kan het lichaam er ook voor zorgen dat je je psychisch niet goed voelt. Denk aan vermoeidheid, concentratieproblemen, chronische pijn of slaapproblemen: dat soort dingen kan echt een wissel op iemand trekken. Ik pak dat soort klachten graag samen met u aan.”

Evelien had een jaar na haar afstuderen al een bloeiende, eigen praktijk in Haarlem en ontwikkelde samen met een collega de behandelmethode SlaapSlim (www.slaapslim.nu). Die praktijk heeft ze vaarwel gezegd, omdat de liefde haar naar Apeldoorn bracht, maar haar methode SlaapSlim kan ze gelukkig ook bij Isokin toepassen. “Ik ben ontzettend blij dat ik in mijn nieuwe woonplaats een praktijk heb gevonden waar ik iets kan toevoegen. Of het nu gaat om slaapproblemen of psychosomatische klachten: met mijn behandeltechnieken spreek ik zowel lichaam als geest aan en werken we er samen aan dat u weer beter in uw vel komt te zitten. Ik kijk ernaar uit u te ontmoeten!”

Evelien Seijger, psychosomatisch oefentherapeut en slaaptherapeut Isokin Training & Therapie Apeldoorn