Nieuw bij Isokin: Psychosomatische Oefentherapie (SOLK) en Lichaamsgerichte coaching

Veel en langdurige stress of last van (chronische) pijn?

Voel je je vaak gespannen en wil je op zoek naar de echte oorzaak? Wil je meer uit je leven halen maar lukt het niet om bepaalde patronen te veranderen? Dit alles kan psychische en/of lichamelijke klachten veroorzaken.
Wij kunnen je helpen om lichaam en geest weer in balans te brengen.

Is er sprake van SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten) of psychosomatische klachten? Psychosomatische oefentherapie kan helpen om weer grip op de klachten te krijgen.

Psychosomatische klachten

Stress kun je psychisch ervaren als je concentratie vermindert, je prikkelbaar wordt, gaat piekeren of problemen hebt met slapen. Stress kun je lichamelijk voelen door vermoeidheid, hoofdpijn, hoge spierspanning en ontregeling van de ademhaling. Psychosomatische klachten zijn een combinatie van zowel psychische als lichamelijke klachten. Ook de manier waarop je over je klachten denkt, voelt en ermee om gaat kan een rol spelen bij het ontstaan van stressklachten.

Psychosomatische therapie

Psychosomatische therapie is geschikt voor diverse klachten op mentaal, fysiek of emotioneel gebied. De psychosomatische oefentherapie reikt nieuwe mogelijkheden aan om klacht en gezondheid positief te beïnvloeden en de oorzaken van ongezonde stress aan te pakken. De psychosomatische oefentherapie richt zich op het herstel van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en het versterken van de persoonlijke kracht en kwaliteit.

Het is een effectieve en eigentijdse manier van coachen bestaande uit inzichtgevende gesprekken en lichaamswerk. Een combinatie van voelen, denken en doen.

Vragen of aanmelden voor behandeling? Neem dan contact via ons contactformulier of mail met Evelien Seijger: evelienseijger@isokin.nl of Eveliene de Jong: evelinedejong@isokin.nl