‘Slapen kun je leren’

Slaaptherapeut Evelien Seijger vertelt op donderdag 6 februari over de kunst van het leren slapen. Het is algemeen bekend dat veel mensen tegenwoordig niet goed slapen. Men kan niet in slaap komen, slaapt onrustig of is vroeg wakker. Het slechte slapen heeft invloed op je dagelijks functioneren. En met zo veel (werk)druk in onze samenleving is een goede nachtrust toch wel erg belangrijk!

Wat is het doel van je presentatie? ‘Ik wil er vooral bekendheid aan geven dat je iets kunt doen met je slaapproblemen’ vertelt Evelien. Ze is werkzaam als (psychosomatisch) oefentherapeut bij Isokin en is mede eigenaar van SlaapSlim, dat opleidingen slaaptherapie verzorgt. Het is belangrijk om te weten dat slecht slapen een veelvoorkomend probleem is. Ik wil mensen laten ervaren dat ze zelf de mogelijkheid hebben om hun slaapproblemen te verminderen.

Mensen die slecht slapen komen vaak slecht in slaap en zijn ’s nachts veel wakker. Dit heeft er mee te maken dat er gedurende de gehele dag veel prikkels aanwezig zijn. Die prikkels zijn soms nog niet verwerkt op het moment dat je naar bed toe gaat. Dit heeft als effect dat je een slechte nachtrust creëert en die heeft invloed op je dagelijkse functioneren. Hierdoor kan het zijn dat je je overdag moe voelt, je niet goed kunt concentreren, meer lichamelijke klachten hebt of sneller geïrriteerd raakt. In de slaaptherapie of tijdens een cursus komen er verschillende oefeningen, tips en adviezen aan bod om het slapen te verbeteren.

Waarom kan jij slaapproblemen oplossen? ‘Ik heb veel ervaring in het behandelen van slaapproblemen’. Samen met mijn compagnon van Slaapslim hebben we een behandelprotocol voor het verminderen van slaapproblemen ontwikkeld. Dit protocol wordt landelijk toegepast door slaapoefentherapeuten. We kijken breder dan alleen het slaapprobleem. We hebben verschillende behandelmethodes waardoor je zelf de vicieuze cirkel kunt doorbreken. Bij Isokin hebben naast slaapoefentherapie meerdere specialiteiten zoals fysiotherapie, oefentherapie, fitness en personal training. We zijn op de hoogte van elkaars kennisgebied waardoor we het probleem, waar nodig, samen kunnen oplossen.

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan nu aan voor de gratis themabijeenkomst op donderdag 6 februari 2020. Aanmelden via isokin@isokin.nl. De bijeenkomst start om 19.30 uur bij Isokin Training & Therapie, Jean Monnetpark 19 te Apeldoorn.