Heeft u last van chronische pijn?

Chronische pijn heeft een grote impact op veel gebieden, zoals de kwaliteit van leven, het bewegen, werk en sociale activiteiten. Bent u al door uw arts verwezen naar een therapeut die aangesloten is bij het Netwerk Chronische Pijn? Bij Isokin bent u aan het juiste adres voor deskundige behandeling.

Chronisch Pijn Programma Isokin

Het Chronisch Pijn Programma is bedoeld om, ondanks pijn, zo goed mogelijk te
functioneren. Chronische pijn beïnvloedt - naast het lichamelijke aspect - ook uw relaties, werk, vriendschappen, hobby’s en hoe u de kwaliteit van leven ervaart. In de behandeling kijken we wat chronische pijn en de gevolgen daarvan voor u betekenen en op welke manier u hiermee anders kunt omgaan. Het uiteindelijke doel is dat u beter kunt functioneren en een betere kwaliteit van leven ervaart.

Multidisciplinaire aanpak

Aangezien iedereen chronische pijn en de gevolgen ervan anders beleeft, maken we een behandeling op maat. Aanmelden kan op verwijzing van een (huis) arts. Gestart wordt met een uitgebreide intake door een oefentherapeut en/of een fysio- manueel therapeut. Beide therapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van chronische pijn. Isokin is aangesloten bij de Ketenzorg Chronische Pijn en het Netwerk Chronische Pijn (www.netwerkchronischepijn.nl). Er wordt intensief samengewerkt met andere zorgverleners zoals psychologen, ergotherapeuten en specialisten in het Gelre Ziekenhuis. Deze multidisciplinaire aanpak maakt dat we u de beste behandeling op maat kunnen aanbieden.

Programma onderdelen

Binnen het programma zijn er 3 belangrijke onderdelen:

 1. Leren omgaan met de pijn
  Om goed met de pijn en de gevolgen om te kunnen gaan is het belangrijk om te weten hoe pijn precies werkt. Hoe ontstaat pijn en welke factoren hebben invloed op pijn?
  Tijdens de behandeling krijgt u informatie over pijn en  leert u manieren waarop u zelf invloed kunt hebben op de pijn. Denk hierbij aan afleiding zoeken, gedachten over pijn veranderen, ondersteuning vragen en ontspannen.
 2. Evenwicht belasting-belastbaarheid
  Bij chronische pijn is een gezond evenwicht tussen belasting (dat wat u op een dag doet) en belastbaarheid (dat wat u op een dag aankunt) extra belangrijk. Vaak zien we patronen van overbelasting of onderbelasting. In de behandeling krijgt u handvatten aangereikt voor een gezonde balans. Zoals afwisseling tussen rust en activiteit, bewust kiezen tussen energiegevers en energienemers. Vanuit een goede balans bouwt u uw conditie of de voor u belangrijke activiteiten verder op. Actieve training in de trainingszaal behoort tot een van de mogelijkheden.
 3. Lichaamsbewustwording/ontspanning
  Chronische pijn beïnvloedt het dagelijkse bewegen, kost energie en er is vaak sprake van een hogere spierspanning. Leren ontspannen en u bewust worden van lichaamssignalen die iets zeggen over spanning of ontspanning, helpen u bij het leren voelen van grenzen, (bewuste) keuzes maken en beter tegen de pijn kunnen. U wordt zich bewust van de manier waarop u uw lichaam gebruikt en hoe u dit kunt veranderen om beter te functioneren.

Direct online een afspraak maken.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Evelien via evelienseijger@isokin.nl

Jennifer via jennifervanzon@isokin.nl