Medical taping

Medical taping

In geval van blessures, ontsteking(en) biedt medical taping een prima ondersteuning bij herstel. Ook wanneer u last heeft van vochtophopingen en andere klachten door overbelasting? De elasticiteit van deze tape ondersteund het weefsel en toch houdt u bewegingsvrijheid. Zo heeft u minder pijn en herstelt u sneller.

Minder van pijn

De tape geeft een drukvermindering en heeft een liftende werking. De bloedcirculatie en de lymfeafvoer wordt weer hersteld. Ook neemt de druk op de pijnreceptoren en ervaart u onmiddellijk minder pijn. Dat een meer normaal bewegingspatroon weer mogelijk. Medical taping is daarmee veel beter dan de conventionele sporttape. Daarbij ontstaat namelijk een aanzienlijke drukverhoging, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer worden beperkt. 

Sneller herstel

De antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Zo is er een 24-uur per dag behandeling mogelijk. Uw herstel na weefseltrauma zal daarmee veel sneller verlopen. U herstelt sneller van uw klachten met minder pijn. 

Wilt u meer weten over medical taping? Neem dan contact met ons op. 

Direct online een afspraak maken.