Geriatriefysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut houdt ouderen in beweging

Gaat uw conditie achteruit of neemt de kracht in uw benen af? Is overeind komen moeilijk en raakt uw evenwicht wel eens verstoord? Iedere dag bent u afhankelijk van het functioneren van uw lichaam. Door ouderdom of ziekte is het uitvoeren van activiteiten die u belangrijk vindt soms niet meer vanzelfsprekend. Lopen, traplopen, fietsen, wassen en aankleden of huishoudelijke activiteiten worden dan moeilijker en de kans op vallen neemt toe. 

Wat kan de geriatriefysiotherapeut voor u betekenen? 

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen / begeleiden van ouderen met (meervoudige) gezondheidsproblemen. Bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, de ziekte van Parkinson, dementie of een ongeval met als gevolg een heupfractuur. 

De geriatriefysiotherapeut gaat samen met u werken aan de verbetering van uw lichamelijk functioneren en / of voorkomen van verdere achteruitgang, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven.

Wat kunt u verwachten van de geriatriefysiotherapeut bij Isokin?

Uw hulpvraag is het uitgangspunt van de behandeling / begeleiding. We gaan bij Isokin samen met u aan uw klachten en belemmeringen werken. We doen dit vooral middels oefentherapie, gericht op het herwinnen van mobiliteit en zelfstandigheid. De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers.

 

U kunt bij ons aan het Jean-Monnetpark optimaal werken aan uw gezondheid en herstel in onze ruime oefenzaal. Indien u niet de mogelijkheid heeft om bij ons te komen kunnen we ook bij u aan huis komen (indien u een verwijzing heeft waarop dit aangevraagd wordt).

Ook hebben we bij Isokin een beweegtuin. Meer informatie hierover vind u hier

Direct online een afspraak maken.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: 

Maaike van Zanten