Beweegtuin bij Isokin

7 nov 2022

Al langer was er de wens om de ruimte achter het pand van isokin te gaan gebruiken voor een plek waar we kunnen oefenen en een plek om te trainen. Daarom zijn we blij dat het dit jaar gelukt is om een oefen-en beweegtuin aan te leggen met verschillende ondergronden zoals zand, grind, kinderkopjes en tegels. Daarnaast is er een helling aangelegd met aan de andere kant een trap met leuning. Samen met het nieuwe kunstgrasveld naast het pand hebben we nu een multifunctionele tuin waar we zowel voor de training als de therapie gebruik van kunnen maken.

Training en therapie

Bij isokin willen we bewegen (in de buitenlucht) stimuleren. Bewegen is gezond voor het lichaam maar ook voor de hersenen. De beweegtuin wordt al volop gebruikt voor groepslessen en balanstraining. Binnen de therapie is het belangrijk om (functioneel) te trainen in alledaagse situaties. We kunnen nu ook buiten oefenen met het lopen met rollator of krukken over verschillende ondergronden.

In de toekomst willen we ook valpreventie-training gaan geven. (Angst voor) vallen komt veel voor en heeft een flinke impact op lichaam en geest. Dat wij onze expertise kunnen inzetten voor het voorkomen van vallen en het verminderen van val-angst vinden wij belangrijk. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.