Dry Needling

/media/551230/isokin-Fysiotherapie-Training-Apeldoorn-11-.jpg

Heeft u last van een zeer pijnlijke spier of verminderde kracht? Dan kan de oorzaak een lokale verharding zijn die we ook wel Myofasciale triggerpoints (MFT) noemen. Onze fysiotherapueten behandelen die door de spieren te helpen ontspannen. En daarmee de doorbloeding te herstellen. Een bijzondere behandeling is Dry Neelding.

Dry Needling

Dry needling is een behandeltechniek, waarbij een dunne, niet-holle naald ingebracht wordt in de spier om het MFT te laten ontspannen. De pijn neemt direct af en de spier functieert weer. Daarna werken we aan de mobiliteit van de gewrichten en aan het verbeteren van kracht en coördinatie. Dry needling is geen zelfstandige therapie maar een techniek die onderdeel is van de totale fysiotherapeutische behandeling.

Lees meer details over Dry Needling

Snel resultaat

Vaak is na een eerste behandeling al resultaat merkbaar. Gemiddeld zijn 4-6 sessies nodig voor een goed resultaat. De verklaring voor DN is gebaseerd op onze westerse anatomische en neurofysiologische principes. Het heeft dus helemaal niets met acupunctuur te maken.

Hoe voelt Dry Needling?

Het inbrengen van de naald is nagenoeg pijnloos. Daarna brengt de therapeut het naaldje door de spier naar het MFT toe, dit is een niet pijnlijk, dof gevoel. Als de punt van het naaldje het triggerpoint bereikt, reageert de spier met een twitch, dit voelt als een (electrisch-) schokje.

De reactie na de behandeling kan verschillend zijn. Vaak wordt er na afloop een beurs gevoel gemeld. Het is mogelijk dat er tijdelijk een toename van pijn plaatsvindt (max. 2 dagen), vermoeidheid optreedt of zgn. vegetatieve reacties, zoals zweten, rillen of lichte duizeligheid. Dit is echter allemaal van tijdelijke aard; veelal is daarna er een  afname van pijn merkbaar.

Erkende behandeling

De behandelmethode is in 2007 door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie opgenomen in het beroepsprofiel van de fysiotherapeut. De behandeling valt in Nederland onder de aanvullende verzekering fysiotherapie. 

Direct online een afspraak maken.

Wilt u meer weten over Dry Needling? Neem dan contact op met:

Gerard Vos via gerardvos@isokin.nl