Shockwave

Shockwave

Heeft u al langer bestaande klachten zoals hielspoor, verkalking in de schouder, een tennisarm of golfelleboog? En heeft u alles al geprobeerd om ervan verlost te raken zoals injecties, medicatie en relaxatiemethodes? Vaak zonder resultaat en met terugkeer van de pijn, soms erger dan voorheen? Dan is shockwave therapie wellicht de oplossing.

Wat is shockwave behandeling?

Shockwave therapie (ESWT) is een wetenschappelijk goed onderbouwde behandelvorm waarmee er met schokgolven pijnlijke plekken in het lichaam worden behandeld. Met behulp van een shockwave apparaat worden deze schokgolven met relatief veel energie overgebracht naar het te behandelen gebied. Hierdoor verbeterd de bloedsomloop en de stofwisseling in het blessuregebied en neemt de pijn af. Het stimuleert uw lichaam om de blessure sneller te laten genezen.

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut onderzoekt eerst, eventueel met behulp van het echo apparaat, uw klachten. Op het te behandelen lichaamsdeel brengt de therapeut vervolgens wat gel aan. Deze gel helpt om de golven beter over te brengen. De fysiotherapeut richt de golven via een behandelkop op dit gebied. Per behandeling duurt dit ongeveer 5 tot 10 minuten en dit is altijd onderdeel van een volledige behandeling fysiotherapie. De fysiotherapeut kan de frequentie en intensiteit van de golven tijdens de behandeling veranderen. De behandeling kan pijn doen, maar de behandelend fysiotherapeut houdt altijd rekening met je blessure en pijnbeleving.

Gemiddeld zijn er tussen de 3 en 5 shockwave behandelingen nodig.

 

Voor welke klachten is shockwave geschikt?

- Chronische schouderklachten met of zonder kalkafzetting op de pezen
- Tenniselleboog of golfelleboog
- Jumpers Knee
- Pijn aan de achillespees
- Hielspoor
- Knie artrose
- Andere vormen van peesontstekingen

Direct online een afspraak maken.

Wilt u weten wat deze behandeling voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met:

Johann de Jong            Callan Eloff

    

Lieke Hegeman