Buiten sporten

Buiten sporten bij Isokin.

Bij isokin willen we bewegen (in de buitenlucht) stimuleren. Bewegen is gezond voor het lichaam maar ook voor de hersenen. Sinds de lente van 2021 hebben wij naast en achter ons pand een buitensport locatie gerealiseerd.

Naast ons pand is een grote strook kunstgras is aangelegd om buiten sporten mogelijk te maken. Dit is uniek in Apeldoorn. Op deze manier kunt u genieten van sporten in de buitenlucht maar toch onder begeleiding van een sportinstructeur. Naast dat het een prachtig ruim kunstgrasveld is om actief te trainen zijn er meer mogelijkheden. Er staat een powerrek, er hangen TRX trainers, er staat er een squatrek en is er de mogelijkheid om buiten op de hometrainer te fietsen. Zo kunt u gevarieerd buiten trainen. Onze sportinstructeurs geven bij goed weer hun groepslessen ook buiten. Vaak wordt er na afloop in het zonnetje gezamenlijk een bakkie koffie of chocolademelk gedronken. 

Onze fysio- en oefentherapeuten zijn ook regelmatig op de buitensport locatie te vinden om te trainen met cliënten. De buitensport locatie leent zich fantastisch voor orthopedische- en sportrevalidatie maar bijvoorbeeld ook voor het trainen van cliënten met hart-, vaat- en longproblemen. 

Beweegtuin bij Isokin

We hebben achter ons pand een oefen- en beweegtuin aan kunnen leggen met verschillende ondergronden zoals zand, grind, kinderkopjes en tegels. Daarnaast is er een helling aangelegd met aan de andere kant een trap met leuning. Samen met het nieuwe kunstgrasveld naast het pand hebben we nu een multifunctionele tuin waar we zowel voor de training als de therapie gebruik van kunnen maken.

De beweegtuin wordt al volop gebruikt voor groepslessen en balanstraining. Binnen de therapie is het belangrijk om (functioneel) te trainen in alledaagse situaties. We kunnen nu ook buiten oefenen met het lopen met rollator of krukken over verschillende ondergronden.