Neurologie

Neurorevalidatie bij Isokin

Bij Isokin geven wij ook fysiotherapie aan mensen met een neurologische aandoening. Hierbij gaan we aan de slag met het opnieuw proberen aan te leren van verloren gegane functie. We richten ons op de motorische veranderingen die het gevolg zijn van de neurologische aandoening, maar ook richten we ons op de algehele belastbaarheid en kijken we naar een stuk grenshantering.

Neurologische aandoeningen zijn vaak complex en hebben hierdoor een speciale aanpak nodig. Per aandoening, maar ook per persoon verschilt deze aanpak. Er is onderscheid te maken in twee verschillende soorten neurologische aandoeningen: aandoeningen van het centrale deel van het zenuwstelsel en aandoeningen aan het perifere deel van het zenuwstelsel. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden.

Aandoeningen van het centrale zenuwstelsel  Aandoeningen van het perifere zenuwstelsel
- Hersenbloeding Zenuwletsel 
- (aangeboren) Hersenletsel Poliomyelitis
- Dwarslaesie Polyneuropathie
- Multiple Sclerose (MS) Zenuwletsel na hernia 
- ALS  
- Tumoren van en in het centrale zenuwstelsel  
- Parkinson  


Veelvoorkomende problemen bij neurologische aandoeningen zijn: krachtsverlies, spasticiteit, verminderde coördinatie, verlamming of een gevoelsstoornis. Doordat de hersenen betrokken zijn bij deze aandoeningen kunnen er gedragsveranderingen optreden. Dit kan het bewegen beïnvloeden. De therapeut bepaalt, afhankelijk van de aandoeningen en de uitkomsten van onderzoek en testen, waar het accent van de behandeling op komt te liggen.

 

MS

Multiple Sclerose is een aandoening in de hersenen en het ruggenmerg. Hierbij zijn er ontstekingen op verschillende plekken in de hersenen of het ruggenmerg ontstaan waardoor het beschermlaagje om de zenuwuitlopers kapot gaat. Hierdoor worden signalen minder goed doorgegeven en is de communicatie tussen bepaalde gebieden in de hersenen verstoord. Klachten die hierbij kunnen worden ervaren zijn problemen met zien, praten, concentratie en/of geheugen. Vaak is vermoeidheid één van de ergste klachten. Ook hebben mensen met MS vaak meer moeite met bewegen, denk aan de mate van kracht in het lichaam, lopen maar ook evenwicht bewaren. Deze klachten zijn afhankelijk van de plek van ontstekingen.
Bij Isokin bieden we u de mogelijkheid om in een groep te komen trainen met meerdere mensen met MS. Zo kunt u naast de aandacht voor uw lichaam ook in contact komen met lotgenoten.

Direct online een afspraak maken.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Lisa Hofman                   Maaike van Zanten