Revalidatie na Covid-19

Bij Isokin kun je terecht voor een op maat gemaakt revalidatieprogramma wanneer je besmet bent geweest met het coronavirus, hierna: Covid-19, en je (ernstige) restverschijnselen ervaart. De restverschijnselen kunnen onder andere bestaan uit: verminderde kracht en conditie, verminderde longinhoud, kortademigheid/benauwdheid, vermoeidheid en slapeloosheid.

Wat is Covid-19

COVID-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door een nieuw coronavirus  (SARS-CoV-2). De ziekte kan luchtwegklachten en koorts veroorzaken en in ernstige gevallen ademhalingsproblemen. Het virus wordt verspreid door hoesten en niezen. Via druppeltjes komt het zo in de lucht. Als andere mensen die druppeltjes inademen, of bijvoorbeeld via de handen in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken met het virus. Sommige mensen ervaren alleen verkoudheidsklachten en herstellen binnen enkele dagen, maar er zijn ook gevallen bekend van mensen die langdurig (vele weken) (verkoudheids)klachten blijven houden. 

Bron: RIVM

Herstel na Covid-19

Het kan per persoon verschillen hoe lang het duurt voordat je hersteld bent. Hierover is nog niet veel bekend. Dit is onder andere afhankelijk van de vraag of je verder gezond bent. Vaak vind herstel in de eerste 6 weken thuis plaatst. Je probeert het dagelijkse leven weer op te pakken en zult merken dat stukjes lopen, traplopen en huishoudelijk werk al zwaar is. Tijdens deze 6 weken zul je beetje bij beetje fitter worden. Merk je dat je na 6 weken nog niet de volledige kracht en conditie terug hebt, ben je benauwd, snel vermoeid of heb je last van slapeloosheid? Dan kun je te maken hebben met (ernstige) restverschijnselen van Covid-19. Neem dan contact op met Isokin om de mogelijkheden voor een revalidatietraject te bespreken. Met een verwijsbrief van de longarts of huisarts heb je recht op 50x fysio- of oefentherapie vanuit de basisverzekering gedurende 6 maanden. 

Direct online een afspraak maken. 

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met: 

Kevin, Belia, Diederik of Lisa of bel met 055-5341082.