Verantwoord bewegen - Isokin Training & Fysiotherapie Apeldoorn

Verantwoord bewegen: langer zelfstandig

Ondanks een hogere leeftijd kunt u met de professionele begeleiding van Isokin goed zelfstandig blijven functioneren. Onze ergotherapeut en geriatrisch fysiotherapeut houden u, onder meer met verantwoord bewegen, langer zelfredzaam op een veilige en verantwoorde manier. Zo heeft u het vermogen langer zelfstandig te leven en bent u minder afhankelijk van partner, familie en zorg.

Veilig en vertrouwd zelfredzaam leven

Ons team van ergotherapeuten en geriatrisch fysiotherapeuten helpen u zoals gezegd verantwoord bewegen. Tevens helpen wij u met het aanleren van een juiste ademhaling en worden valpreventie trainingen gegeven. Ook geven we tips en adviezen voor veilig gebruik van (loop)hulpmiddelen. Een perfecte combinatie van onderdelen die samen zorgen voor een verantwoord zelfstandig en zelfredzaam leven.

Specifieke kennis van verouderingsprocessen

De geriatrisch fysiotherapeut bij Isokin heeft specifieke kennis en deskundigheid op het gebied van verouderingsprocessen en veel voorkomende ziekten bij ouderen. Hieronder vallen o.a.:

  • Artrose
  • Osteoporose
  • Ziekte van Parkinson
  • CVA (beroerte)
  • Alzheimer
  • COPD
  • Hart- en vaatziekten

De therapie die we hierbij uitvoeren is gericht op effectief en verantwoord bewegen. Zo zullen lichamelijke en mentale achteruitgang het langst uitblijven. Bewezen is dat goede begeleiding bij verantwoord bewegen een gunstig effect heeft op uw conditie, spierkracht en evenwicht. Dit heeft een positieve invloed op het algehele welbevinden, de stemming en het geheugen. Daarnaast draagt verantwoord bewegen bij aan een langer zelfredzaam en zelfstandig leven.

Verantwoord bewegen, langer zelfredzaam

Wilt u ook langer zelfstandig leven? Maak dan direct een afspraak voor een intake. Onze therapeuten gaan graag samen met u aan het werk. Goede tips om verantwoord te bewegen zullen hierbij zeker niet ontbreken.