Geriatrie fysiotherapie

Wat is Geriatrie?

Geriatrie is de vorm van geneeskunde die zich richt op preventie, diagnostiek en behandeling van ziekten die samenhangen met ouder worden.

Waarom is bewegen voor ouderen zo belangrijk?

Nog maar een paar jaar geleden was het heel gebruikelijk om ouderen het advies te geven dat "ze zich niet moesten inspannen", vooral rustig aan te doen, laat staan te gaan sporten. Gebrek aan kennis over het effect van regelmatig bewegen lag ten grondslag aan dit advies. Diverse recente onderzoeken tonen het tegendeel aan.

Doormiddel van verantwoord bewegen zullen lichamelijke en mentale achteruitgang het langst uitblijven. Bewezen is dat het een gunstig effect heeft op de conditie, spierkracht en evenwicht. Daarbij is er een positieve invloed op het algehele welbevinden, stemming en het geheugen.

Wat doet de geriatrisch fysiotherapeut bij Isokin?

Isokin 3848 geriatrie 2

 

De geriatrisch fysiotherapeut bij Isokin heeft specifieke kennis en deskundigheid op het gebied van verouderingsprocessen en veel voorkomende ziekten bij ouderen. Hieronder vallen o.a.:

  • Artrose
  • Osteoporose
  • Ziekte van Parkinson
  • CVA (beroerte)
  • Alzheimer
  • COPD  
  • Hart en vaat ziekten

De therapie is gericht op verantwoord en effectief bewegen en verwacht van u een actieve instelling.
Er wordt getraind op conditie, spierkracht, evenwicht en behoud van soepele spieren en gewrichten.
Tevens kan de fysiotherapeut u helpen met het aanleren van een juiste ademhaling en worden valpreventie trainingen gegeven. Ook zijn tips en adviezen betreft de normale dagelijkse activiteiten en het gebruik van (loop)hulpmiddelen een belangrijk aandachtspunt.

Direct online een afspraak maken.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Belia via beliaverbeem@isokin.nl 

Diederik via diederikcoes@isokin.nl

Isokin HKZ 2018